Press "Enter" to skip to content


Scottish Terrier

Από την προσωπική αξεσουάρ και φιλάρεσκος ρούχα για να βάλει επάνω τις εικόνες τους σε διαφημιστικές πινακίδες και τις διαφημίσεις, το τεριέ της Σκωτίας είναι ένας σκύλος που φέρνει στο νου εικόνες από το σπίτι ορεινά του, Σκωτία. Scotties σε μαύρο ή καρό είναι βαμμένα ή ακόμα και ραμμένες φούστες και πόρπες, ευχετήριες κάρτες και τους σκοπούς, χαρτί περιτυλίγματος και πουλόβερ και δεκάδες διαφορετικά στοιχεία μεταξύ τους. Αλλά η φύση του τεριέ Σκωτίας δεν είναι πολύ συνεπής με αυτή τη δημόσια εικόνα ως ένα μοντέρνο, κομψό εμπορικό σήμα. Αντ ‘αυτού, αυτός είναι ένας πολύ σαν τους λαούς πίσω στο σπίτι στην πατρίδα του – ανεξάρτητα, και στωικός – το σκωτσέζικο τεριέ είναι πλήρως εξοπλισμένο με έντονο αφοσίωση στον κύριό του ή ερωμένη, το πείσμα και μια παράλογη ανάγκη για προστασία της ιδιωτικής ζωής.

Συνολικά, αυτές οι ιδιότητες κάνουν το σκωτσέζικο τεριέ ένας πολύ καλός σύντροφος. Τουλάχιστον, ο Πρόεδρος Franklin D. Roosevelt σκέφτηκε έτσι. Τι περισσότερο, ο Λευκός Οίκος του σήμερα είναι επίσης τίμησαν με την παρουσία αυτού του καμαρωτός, αυτοπεποίθηση φυλή. Πρόεδρος George W. Bush έλαβε επίσης Scottie ως δώρο και έκτοτε έχουν γοητευτεί από σκληρές και προφανώς μη-ανοησίες συμπεριφορά αυτού του σκυλιού. Η Scottie είναι στην πραγματικότητα μια σύντομη-με πόδια τεριέ, ένα από τα πολλά σύρμα με επικάλυψη τεριέ που αναπτύχθηκαν στα Highlands της Σκωτίας χρόνια πριν. Η προέλευση αυτής της φυλής δεν είναι πολύ συγκεκριμένες, αλλά είναι αρκετά βέβαιος ότι προέκυψε από το ίδιο απόθεμα. Πρόγονοι του φλογερό σκωτσέζικο τεριέ απεστάλησαν για πρώτη φορά στη Γαλλία τον 16ο αιώνα, αλλά κατά το έτος 1882, τρεις διαφορετικές φυλές των τεριέ εμφανίζονταν ως τεριέ Scotch: οι Scotties, η Cairn και τα West Highland White Terriers.

Τεριέ στη συνέχεια αναπτύχθηκε στη Βρετανία για να κυνηγήσουν κάτω από βακτήρια που παρενοχλούνται οι αγρότες με την κατανάλωση αυγών, των σιτηρών και των πουλερικών. Αυτές οι αποσπασματικές ακόμα θαρραλέα σκυλιά ήταν περισσότερο από μια μικρή πρόθυμοι να ακολουθήσουν ασβοί και αλεπούδες σε σκοτεινά κρησφύγετα, και ακόμα θα σκάψει το δρόμο τους, εάν είναι απαραίτητο. Unfazed από την απρόβλεπτη Scottish καιρικές συνθήκες, διατριβές σκυλιά έχουν μαλακά υποστρώματα και νευρώδης εξωτερική παλτά που να τους προστατεύουν από ανώμαλο έδαφος και σκληρά κλίματα.

Εμφάνιση της Scottish Terrier

Για τον αρχάριο, Westies και Cairns πάντα θα μοιάζουν στην εμφάνιση. Ναι, η Westie και η Cairn είναι πράγματι πολύ στενά συνδεδεμένα, όπως το Westie τείνει να μοιάζει με μια λευκή έκδοση του Cairn. Ωστόσο, μια πιο προσεκτική ματιά θα αποδείξει ότι αυτές οι ομοιότητες είναι μόνο επιφανειακή. Η Scottie θα είναι πάντα πλέον στο σώμα και το κεφάλι, πιο σκούρο στο χρώμα και θα έχει πάντα μια ξεχωριστή προσωπικότητα. Συνήθως, ένα σκωτσέζικο τεριέ μπορεί να περιγραφεί ως συμπαγής, ισχυρή και μυώδης, η οποία δίνει την εντύπωση ότι είναι εξαιρετικά ισχυρή σε ένα μικρό αλλά αποτελεσματικό πακέτο. Το κρανίο είναι μέτρια ευρύ, μακρύ και ελαφρώς θολωτό, τα μάτια ξεχωρίζουν και αμυγδαλωτά, και τα αυτιά είναι γενικά μικρές και επεσήμανε. Το στήθος είναι βαθύ και ευρύ, η δομή των οστών είναι πολύ βαρύ σε σύγκριση με το μέγεθος του σκύλου και το βάδισμα είναι συνήθως ισχυρή και ξεχωριστή.

Η ουρά είναι γενικά μικρή και είναι περίπου 7 ίντσες σε μήκος. Ζευγάρι άνδρες θα είναι 10 ίντσες στο ύψος του ώμου και θα ζυγίζει κάπου γύρω στα 20 κιλά, ενώ ώριμα θηλυκά θα είναι περίπου το ίδιο ύψος και θα ζυγίζει ένα κιλό ή δύο λιγότερο. Τα τυπικά Σκωτίας χρώματα τεριέ είναι μαύρο, γκρι σιδήρου, αμμώδεις ή σταρένιο, και το τρίχωμα μπορεί να είναι ραβδωτό ή σταξτιά. Το εξωτερικό παλτό είναι γενικά 2 ίντσες μακρύ.

Η φροντίδα για το τεριέ της Σκωτίας

Βασικά, το τεριέ της Σκωτίας μπορεί να χαρακτηριστεί ως υγιής φυλή, αλλά είναι κάποια επιρρεπή σε μια ασθένεια που ονομάζεται νόσος του vonWilliebrand ή vWD. Εκτός από αυτό, αυτά τα σκυλιά θα μπορούσαν επίσης να υποφέρουν από δερματικά προβλήματα, επιληψία, αλλεργίες ψύλλων και μερικές διαταραχές γνάθο. Το τεριέ είναι επίσης επιρρεπείς σε πάρει Scottie κράμπες, η οποία είναι μια μικρή κατάσταση που προκαλεί δυσκολία στο περπάτημα. Αυτή είναι μια γενετική διαταραχή η αιμορραγία και κάθε ζώων εκτροφής θα πρέπει να ελέγχονται πριν πραγματοποιηθεί το ζευγάρωμα. Και, οι αγοραστές κουτάβι θα πρέπει πρώτα να ζητήσει από τον κτηνοτρόφο, αν είναι διαθέσιμα τα vWD βαθμολογίες των γονέων. Παρεγκεφαλίδας abiotrophy είναι άλλο ένα πολύ σπάνιο και αργά-να-προόδου νευρολογική πάθηση, η οποία προκαλεί απώλεια συντονισμού στο σκύλο.

Προκειμένου να διατηρηθεί η αρχική υφή του, το τεριέ Σκωτίας χρειάζεται πολλή φροντίδα και προσοχή. γούνα του σκύλου πρέπει να χτενισμένα αρκετές φορές κάθε εβδομάδα και πρέπει επίσης να είναι κομμένα κάθε τώρα και στη συνέχεια. Όπως συμβαίνει με τις περισσότερες σκληρή επικάλυψη τεριέ, τα σκωτσέζικο τεριέ νεκροί τρίχες θα πρέπει να αποπτέρωση έξω. Το σκωτσέζικο τεριέ θα χρειαστεί επαγγελματική περιποίηση τουλάχιστον μία φορά ή δύο φορές το χρόνο, προκειμένου να παραμείνουν νευρικό και σταθερή. Το παλτό μπορεί επίσης να στολισμένα με ηλεκτρικές κουρευτικές μηχανές, αλλά θα αυξηθεί θαμπό και μαλακό.

Κατάρτιση σας Pooch

Όπως τα περισσότερα τεριέ, το τεριέ της Σκωτίας έχει ένα μυαλό (μια επίμονη ότι σε μία) από τη δική του. Σε αντίθεση με τα ξαδέλφια του, είναι πιο επιφυλακτικοί, ιδιαίτερα στους ανθρώπους που επιλέγει, και είναι επίσης σταθερά πιστός. Είναι πολύ ανέχεται όταν πρόκειται για θορυβώδη παιδιά, και πολλά θορυβώδη ενήλικες, καθώς και. Έχει την τάση να είναι επιφυλακτικοί και προσεκτικοί από τους ξένους και είναι πιο πιθανό να γίνει ένα one-woman ή one-man σύντροφος. Τι περισσότερο, ο σκύλος είναι εξαιρετικά ευαίσθητη στις διαθέσεις του αφέντη του. Έχει την τάση να γαυγίζει πολύ και αγαπά να σκάβουν τρύπες, δεν φράχτη ή τοίχο μπορεί να τον κρατήσει πίσω, και αυτός πιθανότατα θα σκάψει το δρόμο του έξω.

Αυτό το αποσπασματικό στάση του τεριέ Σκωτίας καθιστά πολύ δύσκολο να τον εκπαιδεύσει. Ως νέος ιδιοκτήτης, σας συμβουλεύουμε να βρείτε ένα καλό σχολείο υπακοής, ή αυτό το μικρό πακέτο της ενέργειας με τα φορτία της στάση θα κυριαρχήσουν γρήγορα το σπίτι σας, αν δεν έχει διδάξει ότι ο κύριός του είναι το πραγματικό αφεντικό. Η εκπαίδευση πρέπει να είναι ήπια αλλά σταθερή, έτσι ώστε να μην σπάσει το πνεύμα του, γιατί δεν υπάρχει τίποτα πιο προσβλητικό για ένα τεριέ Σκωτίας από σοβαρή θεραπεία.