Press "Enter" to skip to content


Praying Mantis Κύκλου Ζωής

Praying Mantis είναι ένα σαρκοφάγο έντομο πασίγνωστος για φαγητό σχεδόν κάθε ζωντανό πράγμα που έρχεται στο δρόμο της, η οποία περιλαμβάνει ορισμένα χρήσιμα έντομα όπως καλά! Η δομή του αμαξώματος του αλογάκι της Παναγίας είναι σχεδόν ίδιο με όλα τα έντομα, το οποίο χωρίζεται σε τρία μέρη, όπως κοιλιακή χώρα, το κεφάλι και το θώρακα και τις κεραίες που χρησιμοποιούνται για την μυρωδιά.

Praying Mantis Περιγραφή? Η κοιλιά του αλογάκι της Παναγίας είναι επίμηκες και στους ενήλικες, καλύπτεται με τα φτερά. Το κεφάλι είναι τριγωνικό με τοποθετημένο σύνθετα μάτια. Τα μεγέθη και τα χρώματα των αλογάκι της Παναγίας ποικίλλουν ανάλογα με το είδος τους. Τα χρώματα κυμαίνονται από αχνό πράσινο να λιποθυμήσει ροζ, αλλά πιο συχνά, είναι μπιζέλι πράσινο ή καφέ χρώμα. Μερικά αλογάκι της Παναγίας είναι ροζ στο χρώμα, ιδιαίτερα τα είδη που βρέθηκαν στα ροζ λουλούδια των τροπικών περιοχών. Praying Mantis έχουν πολύ ευαίσθητα μάτια που κινούνται σε μια γωνία 1800 και μπορούν να δουν τα αρπακτικά ζώα σε απόσταση 60 πόδια.

Praying Mantis Habitat? Το αλογάκι της Παναγίας αρέσει να μείνετε σε ζεστό και υγρό περιοχές. Ως εκ τούτου, τα διάφορα είδη των αλογάκι της Παναγίας βρέθηκε στη Βόρεια και Νότια Αμερική, την Ευρώπη, τη Νότια Ασία, την Αυστραλία και τη Νότια Αφρική. Υπάρχουν πάνω από 2.000 είδη της προσευχής mantises, με το μικρότερο ον 2/5 μέρος της ίντσας και μήκους 12 ιντσών μεγαλύτερο είναι. Τα περισσότερα από τα είδη των αλογάκι της Παναγίας βρίσκονται στην Ασία και περίπου 20 είδη είναι ενδημικά στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Τα περισσότερα από τα είδη mantis λουλουδιών κάνει μια τέλεια ψευδαίσθηση ενός λουλουδιού, που συγχέει πραγματικά λεία τους ότι μερικές φορές γη στις πλάτες του αλογάκι της Παναγίας για να συλλέγουν το νέκταρ. Αποκρύπτοντας βοηθά το αλογάκι της Παναγίας να μείνει ασφαλής από πολυάριθμα αρπακτικά ζώα, όπως τα πουλιά και νυχτερίδες.

Praying Mantis Prey? Οι ταπεινή forelegs που έδωσε αυτό το όνομα στις αλογάκι της Παναγίας είναι πραγματικά πολύ καλά εξοπλισμένα, με αιχμηρά σπονδυλικής στήλης, όπως σειρές που τους βοηθούν να πιάσουν τη λεία τους. Το αλογάκι της Παναγίας μιμείται τα φύλλα και μίσχους με έναν τρόπο που καθιστά σχεδόν αόρατο στο θήραμά τους. Όταν το θήραμα είναι μέσα στην προσιτότητα των αλογάκι της Παναγίας, βάζουν pincher τους, όπως πρόσθιο άκρο προς τα εμπρός και να αρπάξει αυτό. Τις περισσότερες φορές, θα αρχίσετε να τρώτε το θήραμά τους, όταν είναι ακόμα ζωντανός και ότι πάρα πολύ από το λαιμό του εντόμου. Η λεία του προσεύχεται mantises είναι συνήθως συναδέλφους mantises, πεταλούδες, σκαθάρια, αράχνες, ακρίδες, τους γρύλους και σχεδόν όλα τα ασπόνδυλα. Μερικά είδη αλογάκι της Παναγίας τρώει σπονδυλωτών όπως τα μικρά βατράχια, ποντίκια, σαύρες και ακόμα κολίμπρια!

Praying Mantis Κύκλου Ζωής? κύκλου ζωής των αλογάκι της Παναγίας ξεκινά με μια μοναδική, κακόφημη και ενδιαφέρουσα μέθοδο που είναι γνωστή ως «σεξουαλικό κανιβαλισμό». Σε αυτή τη μέθοδο, το θηλυκό σκοτώνει ή τρέφεται εαυτό του αρσενικού μετά το ζευγάρωμα. Σε ορισμένα είδη αλογάκι της Παναγίας, οι γυναίκες τρώνε το κεφάλι του συντρόφου τους, μετά τη διαδικασία της γονιμοποίησης. Αυτό είναι πραγματικά ένα θέμα συζήτησης αν και πολλοί ερευνητές αμφισβητούν την υπόθεση. Λέγεται ότι μόνο το 15% του αλογάκι της Παναγίας θηλυκό τρώει το αρσενικό mantis μετά το ζευγάρωμα. Praying Mantis διάρκεια ζωής ποικίλλει σε σχέση με τα είδη, αλλά η μέση διάρκεια ζωής ενός αλογάκι της Παναγίας είναι σχεδόν ενός έτους. Και στα περισσότερα από τα είδη των αλογάκι της Παναγίας, που ζουν μόνο 6 μήνες ως ενήλικος. Καλοκαίρι εποχή είναι η εποχή αναπαραγωγής του αλογάκι της Παναγίας. Υπάρχουν τρία στάδια της προσευχής του κύκλου ζωής της Παναγίας. ? Αυγά: Μετά τη γονιμοποίηση, το θηλυκό αλογάκι της Παναγίας προβλέπει 10 έως 400 αυγά κατά την περίοδο του φθινοπώρου. Αυτά τα αυγά ασφαλίζονται στα φύλλα, τους μίσχους ή οποιοδήποτε άλλο ασφαλή επιφάνεια. Τα σπίτια των αυγών είναι ενδιαφέροντα αφρώδη υγρά όπως δομές παρόντες στην κοιλιά τους, που ονομάζεται ως ootheca. Έχει ένα διαμέρισμα που μοιάζει με ειδική διαμόρφωση για κάθε αυγό. Αυτά τα διαμερίσματα διαθέτουν μια μικρή μονόδρομη βαλβίδα, όπως δομές που βοηθούν τα έντομα να πάρει εκκολαφθεί με ελάχιστη προσπάθεια. Αυτά τα «oothecas» έχουν σκοπό να προστατεύσουν το μωρό αλογάκι της Παναγίας κατά τη διάρκεια του κρύου χειμώνα. ? Νύμφες: Οι αναπτυγμένες μικρού μεγέθους mantis βγαίνουν από το oothecas στην περίοδο της άνοιξης. Το πρώτο γεύμα των μικρών αυτών αλογάκι της Παναγίας είναι εκπληκτικά, τα αδέλφια τους! Αυτές οι νύμφες φάνε επίσης μύγες, αφίδες και μικρές ακρίδες. Αυτές οι νύμφες λάβουν όλη την καλοκαιρινή σεζόν για να μεγαλώσουν μέχρι την ενηλικίωσή τους. ? Ενήλικες: Την επίτευξη ενήλικη ζωή, οι μικρές αλογάκι της Παναγίας ρίξει πολλά στρώματα του εξωσκελετού τους, η οποία καλείται ως molting. Παρακάτω εξωσκελετού τους αυξάνονται τα φτερά τους. ? Μικρό αλογάκι της Παναγίας των περισσοτέρων από τα είδη που πραγματικά μοιάζουν με μικρά μυρμήγκια, αλλά με τη σειρά του molts, τελικά αρχίζουν να μοιάζουν με τους γονείς τους.

Praying Mantis γεγονότα? Προσεύχεται mantises είναι ημερήσιοι έντομα, πράγμα που σημαίνει ότι εργάζονται και κυνηγούν μόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας. ? Το αλογάκι της Παναγίας ρίξει εξωσκελετού τους (εξωτερική στοιβάδα του δέρματος) για ένα ρεκόρ 12 φορές, πριν αυξάνεται σε πλήρη ενηλίκων. ? Προσεύχεται mantises είναι υποτίθεται ότι είναι πολύ χρήσιμα έντομα για τους κηπουρούς και τους αγρότες, όπως φυσικά εντομοκτόνα. Ως εκ τούτου, είναι νόμιμη στις ΗΠΑ για να πουλήσει και να κρατήσει μόνο τη μητρική προσεύχεται mantises. ? Όταν απειλούνται από θηρευτές, οι αλογάκι της Παναγίας σταθεί ψηλά με ανοιχτό το στόμα, ανέμισμα φτερά και απλωμένα forelegs κάνουν για να φανεί μεγαλύτερο από το πραγματικό μέγεθος τους, προκειμένου να τρομάξει τους αντιπάλους. ? Μερικά είδη αλογάκι της Παναγίας ποτέ δεν μεγαλώνουν τα φτερά σε όλους και εκείνοι που έχουν τα φτερά πετούν μόνο όταν το θηλυκό mantis εξαπλώνεται τις φερομόνες (χημικά σήματα) για να προσελκύσουν τα αρσενικά. ? Ένα ενδιαφέρον γεγονός, το αλογάκι της Παναγίας έχει μόνο ένα αυτί, που χρησιμοποιεί την ίδια συχνότητα υπερήχων ότι οι νυχτερίδες χρησιμοποιούν, τα οποία είναι μακράν η μεγαλύτερη θηρευτές τους. ? Η προσεύχεται όνομα mantis συχνά λανθασμένα ως «καιροφυλακτούν» mantis που μπορεί να είναι λόγω των σημαντικών χαρακτηριστικών καιροφυλακτούν τους. Είναι πάντα ένα διασκεδαστικό να παρατηρήσει ένα έντομο και ειδικά όταν είναι η «αλλοδαπός-όπως« τριγωνική επικεφαλής αλογάκι της Παναγίας. Αν πάτε στον κήπο σας, θα βρείτε σίγουρα κάποια ενδημικά είδη της καιροφυλακτούν mantis, σχεδιάζετε την επόμενη λεία του. Δεν θα ήταν αυτό να είναι μια μεγάλη εμπειρία για να παρατηρήσουν το προσεύχεται περισσότερο τον κύκλο ζωής της Παναγίας;