Press "Enter" to skip to content


Garter Snake

Ο όρος «Garter φίδι», που συνήθως ονομάζεται επίσης χορτάρι ή φίδια στον κήπο, αναφέρεται σε περίπου είκοσι είδη των μη-δηλητηριώδη φίδια που βρίσκονται σε όλη την ΗΠΑ. Μπορούν επίσης να βρεθούν σε αφθονία αριθμούς στην Κεντρική Αμερική, το Μεξικό και τις νότιες περιοχές του Καναδά. Τα περισσότερα φίδια καλτσοδέτα ζώνες ή ριγέ κατά μήκος, με κάποια που έχουν κηλίδες μεταξύ των λωρίδων. Μπορούν να αυξηθεί έως και 60 εκατοστά, ή 2 πόδια σε μήκος. Λιγότερο υδρόβια σύγκριση με τα φίδια νερού που σχετίζονται με τα φίδια καλτσοδέτα μπορεί συνήθως να βρεθεί στην περιοχή του νερού στις ξηρές περιοχές και διανέμονται ευρέως σε υγρές περιοχές. Το θηλυκό καλτσοδέτα φίδι γεννά μεγάλες γέννες ζωντανών νεαρών, συχνά αρίθμηση μέχρι 50, ή και ακόμη περισσότερο.

Οι Κυνήγι και διατροφικές συνήθειες του Garter Snake

Όταν το κυνήγι, το φίδι καλτσοδέτα στηρίζεται κυρίως στη θέα της, η ακρόαση μέσω ανίχνευσης των δονήσεων στο έδαφος, τη μυρωδιά και τη γεύση. Οι δύο τελευταίες αισθήσεις που χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με όργανο του Jacobson, η οποία λαμβάνει χώρα στην οροφή του στόματος. καλτσοδέτα φίδια είναι πολύ ευέλικτο, ένα χαρακτηριστικό που τους βοηθά να συλλάβει με επιτυχία τη λεία τους. Κυνηγούν για θήραμα τους στις πιο δροσερές ώρες της ημέρας, όπως νωρίς το πρωί, νωρίς το βράδυ, ακόμα και αργά το απόγευμα.

Όπως όλα τα φίδια, το φίδι καλτσοδέτα είναι σαρκοφάγα. Τρώει ακριβώς για τίποτα που μπορεί να εξουδετερώσει, όπως βατράχια, τρωκτικά, ψάρια, πουλιά, σαύρες, βδέλλες, έντομα, γαιοσκώληκες, και γυμνοσάλιαγκες. Όταν ζουν κοντά στο νερό, κυνηγούν και τρώνε άλλα υδρόβια ζώα. Καταπίνουν τα τρόφιμα ολόκληρη τους. Ακόμα κι αν η διατροφή τους αποτελείται κυρίως από ζώντα ζώα, μερικές φορές θα φάνε ακόμα και τα αυγά.

Η θερμοκρασία του σώματος του Garter Snake

Λόγω του ότι είναι μικρό σε μέγεθος, τα φίδια καλτσοδέτα έχουν την τάση της ψύξης κάτω και ζέσταμα γρήγορα. Παρόμοια με άλλα ερπετά, φίδια καλτσοδέτα απολαύσετε τον ήλιο για να ζεσταθεί. φίδια καλτσοδέτα προσπαθήσουμε και να διατηρήσουν τη θερμοκρασία του σώματός τους μεταξύ 72 έως 88 βαθμούς F, ή 22-32 βαθμούς C, με ιδανικό εύρος τους είναι 84-86 βαθμούς F, ή 29-30 βαθμούς C. καλτσοδέτα φίδια μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί σε δροσερό θερμοκρασίες πηγαίνει κάτω έως 60 βαθμούς F, ή 16 βαθμούς C, καθώς και όταν αυξάνεται έως και 93 βαθμούς F, ή 34 βαθμούς C.

Οι διαχειμάζουν συνήθειες του Garter Snake

Πολλά είδη φιδιών καλτσοδέτα πρέπει να χειμερία νάρκη το χειμώνα, λόγω της σοβαρής κρύο, καθώς και τη μείωση των ωρών στη διάθεσή τους για προσκυνητή. Αυτή η λανθάνουσα περίοδος είναι επίσης απαραίτητη για να προκαλέσει το ζευγάρωμα συμπεριφορές. Το κόκκινο-sided καλτσοδέτα, η οποία είναι ένα από τα είδη που βρέθηκαν στις βόρειες περιοχές, κυμαίνονται μέχρι τον Καναδά, μεταναστεύει στην hibernaculum του, η οποία είναι συνήθως η ίδια με εκείνη που χρησιμοποιεί χρόνο με το χρόνο. Στην πραγματικότητα, τα φίδια καλτσοδέτα μπορεί να ταξιδέψει αποστάσεις μέχρι 3,5 χιλιομέτρων στην περιοχή τους από τη χειμερία νάρκη.

Όταν τα φίδια καλτσοδέτα αδρανοποίησης, το κάνουν σε συναθροίσεις, που σημαίνει ότι εκατοντάδες από αυτούς συλλογή στο ίδιο hibernaculum, όπου περνούν το χειμώνα μαζί και να έχουν πρόσβαση σε κάθε άλλο για την αναπαραγωγική περίοδο, την άνοιξη. Σε κρύο καιρό, τη θερμοκρασία του hibernaculum ποτέ δεν πηγαίνει κάτω από 27-39 βαθμούς F, ή 3-4 βαθμούς C, οι οποίες είναι οι θερμοκρασίες όπου το φίδι καλτσοδέτα μπορεί να παραμείνει με ασφάλεια χωρίς να επηρεάζει την υγεία του γενικά ή προκαλούν μεγάλη απώλεια βάρους. Όπως λήθαργο μπορεί να διατηρηθεί από το φίδι καλτσοδέτα από την σίτιση σε μεγάλο βαθμό στο τελευταίο μέρος του καλοκαιριού.

Με τον ερχομό της άνοιξης, μπορεί να χρειαστούν έως και 2 ή περισσότερες εβδομάδες για hibernaculum να ζεσταθεί. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, έρχεται ξύπνιοι αργά, μερικές ακόμη και πηγαίνει έξω από το κρησφύγετο για σύντομες εισβολές, έρχονται πίσω στο hibernaculum το βράδυ, προκειμένου να μείνουν μακριά από τις θερμοκρασίες τη νύχτα έξω από το οποίο μπορεί συνήθως να είναι ακόμα κρύα. Αυτό βοηθά να μην τους πιάσουν έξω στο ύπαιθρο σε ένα παρατεταμένο παγετό.