Press "Enter" to skip to content


Παλιά αγγλική τσοπανόσκυλο

Το παλαιό αγγλικό τσοπανόσκυλο είναι ένα ξεκάθαρα καθορισμένο, μεγάλου μεγέθους σκυλί, με ένα δασύτριχο γκρι και λευκό παλτό. Χρησιμοποιείται για την αγέλη του ζωικού κεφαλαίου, και είναι επίσης διατηρείται ως κατοικίδιο ζώο. Πιο συχνά από ό, τι δεν είναι, η ουρά του παλαιό αγγλικό τσοπανόσκυλο είναι αγκυροβολημένο ή τα κοντά ως κουτάβια, δίνοντάς τους ένα οπίσθιο άκρο που είναι panda-όπως. Κατά τη γέννηση, τα κουτάβια έχουν ένα μαύρο και άσπρο παλτό, κάνοντάς τες να φαίνονται ακόμα περισσότερο σαν pandas. Το πιο χαρακτηριστικό ασημί ή γκρι δασύτριχο μαλλιά εμφανίζεται μόνο αφού η γούνα κουτάβι αποβάλλεται. Το παλαιό αγγλικό τσοπανόσκυλο είναι επίσης ονομάζεται «κοντή ουρά» λόγω της κομμένη ουρά του.

Μια ματιά στην ιστορία του το παλαιό αγγλικό τσοπανόσκυλο

Αν και το παλαιό αγγλικό τσοπανόσκυλο δεν έχει αξιώσεις για το είδος της αρχαιότητας κάποιες άλλες φυλές σκύλων έχουν, υπάρχουν όμως αρκετά στοιχεία που ίχνη ρίζες της τουλάχιστον 150 χρόνια πίσω ή προς τις αρχές του 19ου αιώνα. Θεωρείται ότι η φυλή αναπτύχθηκε μάλλον στις δυτικές περιοχές της Αγγλίας, στο Δουκάτο της Κορνουάλης, Somerset και Devon, αν και είναι ένα θέμα της κερδοσκοπίας ακριβώς που εκτρέφει παρήχθη από. Ενώ μερικοί πιστεύουν ότι η ρωσική Owtchar είναι ένα από προγόνους του, άλλοι υποστηρίζουν ότι είναι το Scotch γενειοφόρος Collie. Και ακόμα άλλοι θεωρούν ότι σχετίζεται με την Deerhound και την Barbone, το οποίο αμφισβητείται από κάποιους που πιστεύουν ότι είναι η Bergamasco και το Briard ότι έχει σχέση με. Ό, τι μπορεί να είναι προέλευσή του, είναι γνωστό ότι αναπτύχθηκε από τους αγρότες της Δυτικής Χώρας στην Αγγλία, ο οποίος ήθελε ένα ευέλικτο sheepherder να οδηγούν τα ζώα τους στην αγορά.

Τα φυσικά χαρακτηριστικά της Παλαιάς αγγλικό τσοπανόσκυλο

Εκτός από δασύτριχο παλτό του, το παλαιό αγγλικό τσοπανόσκυλο έχει ένα μυϊκό, καλά ισορροπημένο, και κοντόχοντρο σώμα. Έχει μια ασυνήθιστη ανοδική κλίση topline, από το ακρώμιο του να φιλέτο του, η οποία είναι ένα σημαντικό χαρακτηριστικό αυτής της φυλής. Το στήθος είναι ευρύ, ενώ το στέρνο είναι βαθύ. Έχει ίσια μπροστινά πόδια, με τα πόδια που είναι στρογγυλά και μικρά, τα οποία επισημαίνουν ακριβώς μπροστά.

Έχει ένα διπλό παλτό που είναι μακρύ, με το υπόστρωμα είναι μαλακό και περονόσπορος, ενώ η κορυφή παλτό είναι χονδροειδής, τα οποία βοηθούν στη μόνωση του σκύλου. Τα χρώματα που γίνονται δεκτές είναι μπλε Merle, μπλε γκρι, γκρι ή μπλε, συνήθως με άσπρα σημάδια. Μερικές φορές το κυρίαρχο χρώμα είναι το λευκό με τα σημάδια είναι από τα άλλα χρώματα που περιλαμβάνονται. φλοιό το παλαιό αγγλικό τσοπανόσκυλο είναι δυνατά-κλήσης και χαμηλής συχνότητας, ενώ η βάδιση του είναι το τροχαίο, μάλλον σαν μια αρκούδα.

Η ιδιοσυγκρασία του παλαιό αγγλικό τσοπανόσκυλο

Όντας ευγενής και τρυφερός, το παλαιό αγγλικό τσοπανόσκυλο είναι τόσο αξιαγάπητη και ένα αρκουδάκι. Είναι ιδιαίτερα προστατευτικός, πιστός, έξυπνος, και φιλικό, ενώ επίσης είναι προσαρμόσιμη και ήρεμοι. Λόγω της καταγωγής του, τη βοσκή ένστικτο της είναι ισχυρή, και ως εκ τούτου μπορεί να προσπαθήσει βοσκή την οικογένεια, ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά, που το κάνει από την πρόσκρουση, ποτέ δεν τσουχτερός, αλλά κατά τα άλλα είναι πολύ καλή μαζί τους, θέλουν περισσότερο να παίξει από οτιδήποτε άλλο.

Αυτή η φυλή έχει ένα σερί ισχυρή θέληση, έτσι ενώ η κατάρτιση απαιτεί σταθερότητα. Ωστόσο, πρέπει να ληφθεί μέριμνα ώστε να χρησιμοποιούν μόνο υποκινούν τις μεθόδους εκπαίδευσης, παρά τη σκληρότητα, η οποία τελειώνει ακριβώς για να γίνουν φοβισμένοι. Επειδή το παλαιό αγγλικό τσοπανόσκυλο αγαπά τα παιδιά, αυτή η φυλή κάνει μια μεγάλη σύντροφος της οικογένειας.

Καλλωπισμός και την άσκηση των παλαιό αγγλικό τσοπανόσκυλο

Η μακρά μαλλιά, δασύτριχο παλτό απαιτεί τακτική φροντίδα, προκειμένου να διατηρηθεί σε καλή κατάσταση. Πρέπει να brushed και χτενισμένα μέχρι το πυκνό υπόστρωμα περίπου τρεις φορές σε μια εβδομάδα για να το αποτρέψει από το να μπερδεμένη, που μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα του δέρματος εξαιτίας των παρασίτων. Αν η γούνα δεν γίνει μπλεγμένο, είναι σκόπιμο να τα κλιπ μακριά, προσέχοντας να μην κοπεί το δέρμα. Είναι καλύτερα να πάρετε ένα τραπέζι καλλωπισμού για τη δουλειά. Εάν δεν σκοπεύετε δείχνει παλιό σας αγγλικό τσοπανόσκυλο, τότε συνιστάται να έχει το παλτό της μηχανής-ψαλιδιστεί επαγγελματικά περίπου μία φορά σε δύο μήνες. Στο παρελθόν, το παλτό το παλαιό αγγλικό τσοπανόσκυλο είχε κούρεμα μαζί με τα πρόβατα που οδηγήθηκαν. Το παλτό ρίχνει βαριά εποχιακά, συνήθως την άνοιξη.

Δεδομένου ότι έχουν αναπτυχθεί για να κάνει τη σκληρή δουλειά, το παλαιό αγγλικό τσοπανόσκυλο αγαπά ένα καλό μακροπρόθεσμα. Θα πρέπει να ληφθεί για ένα τρέξιμο, τζόγκινγκ, ή με τα πόδια κάθε μέρα.