Press "Enter" to skip to content


Οι καρχαρίες νοσοκόμα

Το πλοίο έπλεε στη βαθιά θάλασσα με το δύτη στο κατάστρωμα. Ο ωκεανός ήταν γαλάζια νερά. Ο δύτης φόρεσε καταδυτικού εξοπλισμού του και βούτηξε στη θάλασσα. Ο ωκεανός ήταν δροσερό και μαγευτικό. Ήρθε σε ψάρια σε διάφορα χρώματα, σχήματα και χρώματα. Ξαφνικά είδε δύο στρογγυλά αντικείμενα λάμπει στο βάθος. Έγιναν γρήγορα μεγαλύτερο. Θα μπορούσε να διακρίνει το περίγραμμα ενός τεράστιου αρπακτικού. Ήταν ένας καρχαρίας επιτίθεται μια προφανή εισβολέων στον τομέα του. Ο δύτης είχε παραλύσει από τον τρόμο. Στη συνέχεια ήρθε στα συγκαλά του και κολύμπησε προς την αντίθετη κατεύθυνση. Ο καρχαρίας έκανε καλό η απόσταση μεταξύ τους. Άνοιξε σαγόνια του για να εμφανιστεί μια οδοντωτή σύνολο των δοντιών. Ο δύτης ήταν εξαντλημένος και έκλεισε τα μάτια του αναμένουν να κατασπαράξει. Ο καρχαρίας προς έκπληξή του τον αγνόησαν και κολύμπησε παρελθόν. Πήρε μια βαθιά ανάσα ευχαριστώντας τυχερά αστέρια του.

Δεν είναι όλοι οι καρχαρίες επιτίθενται σε ανθρώπους. Ο καρχαρίας νοσοκόμα είναι ένα είδος καρχαρία, που προσβάλλει τον άνθρωπο μόνο όταν προκαλείται. Είναι σίγουρα δεν είναι η Florence Nightingale της θάλασσας. Είναι μια δεν είναι μια επιθετική καρχαρία και γενικά θα κολυμπήσει μακριά όταν πλησίασε.

Περιγραφή των Νοσοκόμα Καρχαρίες

ταξινομική όνομα νοσοκόμα καρχαρία είναι Ginglymostoma cirratum. Έχουν δύο άβουλη, ραχιαία πτερύγια με τον δεύτερο σημαντικά μικρότερο από το πρώτο. Συνήθως είναι σκούρο καφέ ή ανοικτό κίτρινο χρώμα. Νέοι καρχαρίες νοσοκόμα έχουν μικρές σκοτεινές κηλίδες στο ολόκληρο το σώμα τους. Είναι χαρακτηριστικά μεγάλα και δυσκίνητα. Είναι δραστηριοποιούνται κυρίως τη νύχτα (εξ ου και ονομάζεται νυκτόβια πλάσματα). Βρίσκονται γενικά ακίνητος ηρεμίας στο κάτω μέρος του πυθμένα του ωκεανού. Πηγαίνουν πίσω στο ίδιο σπηλιές όπου είχαν ηρεμίας πριν από τις δραστηριότητές τους. Συναθροίζονται στα σχολεία (π.χ. ομάδες των ψαριών). Αν ένας καρχαρίας νοσοκόμα χάνει τα δόντια του, αντικαθίσταται.

Η εμφάνιση και η αναπαραγωγή των Νοσοκόμα Καρχαρίες

Οι Νοσοκόμα καρχαρίες βρίσκονται γενικά στο δυτικό Ατλαντικό, Ανατολικού Ατλαντικού και τους ωκεανούς Ανατολικό Ειρηνικό. Αυτά συμβαίνουν στις ακτές της Αυστραλίας, την Ουρουγουάη, τη Νότια Αφρική, την Αργεντινή και τις Ηνωμένες Πολιτείες. το αγαπημένο τους περιβάλλον είναι μαγκρόβια νησιά (μανγκρόβια είναι τα δέντρα και τους θάμνους που αναπτύσσονται σε αλατούχο παράκτιων οικοτόπων), κοραλλιογενείς υφάλους, βράχους και σπηλιές. Νοσοκόμα καρχαρίες ζευγαρώνουν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. αναπαραγωγή τους ονομάζεται ovoviviparous δηλαδή το έμβρυο δεν θα λάβουν καμία διατροφή από τον πλακούντα. Η περίοδος κύησης είναι περίπου έξι μήνες. Κάθε θηλυκό έχει ένα μέγιστο από μόνο δύο ζωντανών νεαρών επειδή ο πρωτότοκος προσπαθεί να φάει όλα τα αδέλφια του στη μήτρα, αφήνοντας μόνο ένα σε κάθε μία από τις δύο σάλπιγγες.

Όταν γεννιούνται μετρούν 11 έως 12 ίντσες. ενήλικο μέγεθος τους κυμαίνεται από 2 έως 13 πόδια. Οι σημαντικότεροι από αυτούς έχουν μήκος περίπου 14 πόδια. Εν γένει ζυγίζει περίπου 110 κιλά. Έχουν επιτευχθεί ωριμότητα σε 15 έως 20 ετών. Δεν μεταναστεύουν όταν το νερό γίνεται πιο δροσερές. Απλώς γίνουν λιγότερο δραστήρια.

Δίαιτα της Νοσοκόμα Καρχαρίες

Nurse καρχαρίες έχουν barbells, οι οποίες είναι λεπτές, σαρκώδη, μυστακοειδών όργανα στην κάτω γνάθο μπροστά από τα ρουθούνια που ανιχνεύουν αφή και τη γεύση. Barbells βοηθούν ο καρχαρίας εντοπίσουν την τροφή τους. Τρώνε χταπόδι, μαλάκια, αχινούς, καλαμάρια, ακανθώδης αστακούς, γαρίδες, σαλάχια, puffers και καβούρια. Τρώνε κέλυφος κόγχες με το κτύπημα τους πάνω και να πάρει τα σαλιγκάρια με το δάγκωμα και το πιπίλισμα. Έχουν χιλιάδες αντικατασταθούν τα δόντια, τα οποία είναι οδοντωτή, και σε σχήμα βεντάλιας.

Αρπακτικά Νοσοκόμα Καρχαρίες

Tiger καρχαρίες και τους καρχαρίες λεμόνι τα φάνε. Μεγάλη ζύγαινας και ταυροκαρχαρίας είναι επίσης γνωστό για να τους επιτεθούν.

Κυνήγι Νοσοκόμα Καρχαρίες

Οι Νοσοκόμα καρχαρίες θηρεύονται για το κρέας τους. Το δέρμα τους κάνει καλό ποιότητας δέρμα. έλαιο ήπατος εξάγεται από αυτούς. Γκρι Νοσοκόμα Καρχαρίες (που έχουν ένα γκρι πίσω και ένα λευκό κάτω) είναι ένα είδος καρχαρία νοσοκόμα που καταστρέφεται σοβαρά λόγω της ανεξέλεγκτης κυνήγι στη δεκαετία του ’50, του ’60 και του ’70. Οι προσπάθειες συνεχίζονται για τη διατήρησή τους.

Εμείς δεν πρέπει να χάσουμε αυτά τα θαυμάσια Grey Nurse καρχαρίες. Θα μπορούσε να έχει δραστικές επιπτώσεις στην τροφική αλυσίδα και, κατά συνέπεια, το περιβάλλον. Πρέπει να τους διατηρήσει ως δώρο ένα φύσης για τις επόμενες γενιές.