Press "Enter" to skip to content


λεμούριοι γεγονότα

Οι περισσότεροι από εμάς ίσως δεν ξέρετε για λεμούριοι μέχρι που είδε την ταινία κινουμένων σχεδίων «Μαδαγασκάρη». Αυτά τα χαριτωμένα και χάδια αναζητούν τα ζώα είναι πραγματικά οι ιθαγενείς του νησιού της Μαδαγασκάρης. Μπορούν επίσης να βρεθούν στα κοντινά νησιά Κομόρες. Η λέξη «κερκοπίθηκος» προέρχεται από τη λατινική λέξη «Lemures» που σημαίνει «πνεύματα της νύχτας» ή «φαντάσματα». Αυτό είναι πιθανώς επειδή πολλά από τα είδη της λεμούριοι είναι νυκτόβια.

Λεμούριοι είναι μέλη της τάξης των πρωτευόντων θηλαστικών είναι γνωστή ως «προπίθηκοι» που σημαίνει «πρωτόγονο πιθηκοειδή (πιθήκους)». Τα διάφορα είδη των λεμούριοι είναι:? Alaotran Απαλό Κερκοπίθηκος? Άι-άι? Ίντρι? Μαύρο και Άσπρο Ruffed κερκοπίθηκος? Κόκκινο Ruffed Κερκοπίθηκος? Δαχτυλίδι ουρά κερκοπίθηκος? Λεμούριοι πραγματικά είναι πολύ μικρές σε μέγεθος. Τα μικρότερα είδη ζυγίζει περίπου 30 γραμμάρια, ενώ το μεγαλύτερο είδος ζυγίζει περίπου 10 κιλά.

Λεμούριοι: Περιγραφή

Λεμούριοι έχουν συνήθως μακριά και μυτερά μύτη. Έχουν διάφορα είδη των χρωμάτων της γούνας τους και να έρθουν σε διαφορετικά μεγέθη, ανάλογα με το είδος τους. Έχουν τέσσερα πόδια και ουρά, η οποία μερικές φορές είναι μακρύτερο από το σώμα. Η λεμούριοι έχουν αντιτιθέμενες αντίχειρες και μεγάλη πιάνοντας τα δάχτυλα των ποδιών. Αντί νύχια, λεμούριοι έχουν καρφιά. Λεμούριοι έχουν επίσης ένα ανακλαστικό στρώμα πάνω στον αμφιβληστροειδή τους, η οποία προκαλεί τα μάτια τους να λάμπουν μέσα στη νύχτα. Λέγεται ότι έχουν περιορισμένη όραση των χρωμάτων. Λεμούριοι εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από την αίσθηση της όσφρησης. ρινικές κοιλότητες τους είναι μεγάλα και αρκετά υγρό. Η λεμούριοι αναγνωρίζουν ο ένας τον άλλο από τη μυρωδιά τους και μπορούν επίσης να μυρίσουν αν κάποια άλλη κερκοπίθηκος έχει περάσει από. Έχουν αδένες μυρωδιάς στο κάτω μέρος των ποδιών τους, που αφήνουν μυρωδιά υπογραφή τους, όπως και όταν μετακινούνται.

Λεμούριοι: Η ζωή και Lifestyle

Λεμούριοι είναι κυρίως δενδρόβια, πράγμα που σημαίνει ότι ζουν στα δέντρα. Ωστόσο, τα μεγαλύτερα είδη της λεμούριοι ζουν επίσης στο έδαφος. Κινούνται γύρω από το άλμα σε όλα τα κλαδιά των δέντρων. Μερικά είδη της λεμούριοι είναι νυκτόβια (ή δραστηριοποιούνται τη νύχτα), ενώ ορισμένα είδη είναι ημερήσιων (ή ενεργό με τη μέρα). Η λεμούριοι φάτε τους ξηρούς καρπούς, τα φρούτα και τα μούρα που αναπτύσσονται στα δέντρα. Μερικές φορές, τρώνε επίσης μικρά έντομα ή μικρότερα ζώα. Λεμούριοι ζουν και κινούνται σε ομάδες. κοινωνία τους είναι κατά κύριο λόγο μητριαρχική – πράγμα που σημαίνει ότι τα θηλυκά είναι κυρίαρχη πάνω από τα αρσενικά στην ομάδα. Όταν το μωρό λεμούριοι γεννιούνται, η μητέρα τους φέρει γύρω από το στόμα της, μέχρι να μεγαλώσει αρκετά μεγάλος για να κρατηθούν από τη γούνα της για τη δική τους. Η κανονική διάρκεια ζωής ενός κερκοπίθηκος είναι περίπου δεκαοκτώ έτη.

Λεμούριοι: είδος υπό εξαφάνιση

Λεμούριοι είναι πάρα πολύ ένα μέρος της οικολογίας της Μαδαγασκάρης. Τρώνε τα φρούτα και τα μούρα και να ρίξει τους σπόρους στο έδαφος. Αυτό ζητά την ανάπτυξη νέων δέντρων. Ωστόσο, η σύγχρονη ζωή έχει αρχίσει να έχει επιπτώσεις στις ζωές αυτών των γούνινο πλάσματα. Ο άνθρωπος έχει περικόψει το σπίτι τους, τη ζούγκλα, να ανοίξει ο δρόμος για τον πολιτισμό. Είτε τα δάση κόβονται για το ξύλο, ή για τους σκοπούς της γεωργίας ή για να βάλει επάνω κτίρια. Επίσης, ορισμένα είδη της λεμούριοι (το άι-άι για παράδειγμα) θεωρείται ότι είναι μια δυσοίωνη οιωνός. Αυτό προκαλεί το κυνήγι και τη θανάτωση τους. Οι παγίδες συχνά που για να πιάσει αυτά τα μικρά πλάσματα. Όλα αυτά οδήγησαν στην λεμούριοι που δηλώνονται ως είδος υπό εξαφάνιση. Τουλάχιστον επτά από τα διάφορα είδη της λεμούριοι θεωρούνται ότι απειλούνται με εξαφάνιση, ενώ δεκαεννέα από αυτούς πιστεύεται ότι είναι ευάλωτα σε εξαφάνιση. Είναι όλα στο χέρι μας να προστατεύσουν και να διατηρήσουν αυτά τα υπέροχα πλάσματα που είναι στην πραγματικότητα ένα ανεκτίμητο μέρος του οικολογικού συστήματος του νησιού της Μαδαγασκάρης. Πολλοί άνθρωποι έρχονται προς τα εμπρός και να παίρνουν θέση για τη διατήρηση και τη διατήρηση της δασικής γης και τα δέντρα, έτσι ώστε το φυσικό ενδιαίτημα του Λεμούριοι δεν καταστρέφεται, και αυτά τα χαριτωμένα γούνινα ζώα δεν χάνονται στον κόσμο για πάντα.