Press "Enter" to skip to content


Αιθουσαίο νόσο σε σκύλους

Η αιθουσαία νόσο σε σκύλους σχετίζεται με τις ανωμαλίες στην κίνηση του σώματος και του μηχανισμού εξισορρόπησης. Με βάση την υποκείμενη αιτία, αυτά κατηγοριοποιούνται σε δύο τύπους, δηλ. κεντρικών και περιφερειακών αιθουσαίο νόσο. Η πρώτη περίπτωση αναπτύσσεται λόγω διαταραχών στον εγκέφαλο, ενώ η δεύτερη σχετίζεται με ανωμαλίες στα νεύρα που συνδέουν το εσωτερικό αυτί και την παρεγκεφαλίδα του εγκεφάλου. Στις περισσότερες περιπτώσεις, κυνικός αιθουσαίο πάθηση είναι περιφερική στην προέλευση και ανακτά σιγά-σιγά. Διαβάστε για τις ασθένειες σκυλιών.

Αιθουσαίο νόσο σε σκύλους: Αιτίες και συμπτώματα

Αν και αυτή η ασθένεια μπορεί να επηρεάσει μεσήλικες σκυλιά, πλειονότητα των κατοικίδιων σκύλων επίθεση με αυτή τη νόσο είναι παλαιότεροι (12-13 ετών). Ως εκ τούτου, είναι επίσης αναφέρεται ως γέρικο σκυλί αιθουσαίο νόσο. Από σήμερα, δεν υπάρχει κανένας ιδιαίτερος λόγος που είναι γνωστό ότι προκαλούν το σύνδρομο κυνικός αιθουσαίο. Πολλές φορές, σημάδια αιθουσαίο νόσου αναπτύξει όλα σε μια ξαφνική. Δεδομένου ότι, αυτό συμβαίνει χωρίς καμία προφανή ιατρικό λόγο, είναι γνωστό ως ιδιοπαθής αιθουσαίου νόσου σε σκύλους. Η υποτροπή είναι πολύ πιθανό με αυτόν τον τύπο αιθουσαίο σύνδρομο.

Κυνικός αιθουσαίο συμπτώματα του συνδρόμου περιλαμβάνουν ξαφνική απώλεια του συντονισμού του σώματος και την ισορροπία. Άλλα εμφανή συμπτώματα του αιθουσαίου νόσου σε σκύλους είναι επικεφαλής κλίση σε μία πλευρά, επαναλαμβανόμενη πτώση, σκοντάφτοντας και τα μάτια του τροχαίου από τη μία πλευρά στην άλλη. Σε ορισμένα κατοικίδια ζώα, τα σημάδια είναι τόσο σοβαρές ώστε να μην μπορεί να σταθεί σωστά χωρίς τη λήψη υποστήριξης. Αυτά τα σημάδια και τα συμπτώματα μπορεί να διαρκέσουν για μερικές ημέρες έως περίπου 3 εβδομάδες. Κατά καιρούς, ήπια υπολειμματικά συμπτώματα, όπως η κλίση της κεφαλής, έχουν την τάση να συνεχιστεί για αρκετές εβδομάδες.

Αιθουσαίο νόσο σε σκύλους: Θεραπεία

Για τη διάγνωση του αιθουσαίου νόσου, ο κτηνίατρος μπορεί να διεξάγει ορισμένες δοκιμές για να αποκλειστούν άλλα προβλήματα υγείας σκυλιών, που μιμούνται απώλεια συντονισμού σώματος. Μερικές από τις διαγνωστικές μεθόδους που περιλαμβάνουν νευρολογικές δοκιμών, εξέταση κανάλι του αυτιού, εξέταση αίματος και ανάλυση ούρων. Η θεραπεία για αιθουσαίου νόσου σε σκύλους υποστηρίζεται, ανάλογα με τα αποτελέσματα των δοκιμών, υποκείμενη αιτία και τα συμπτώματα εκδηλώνονται.

Προκειμένου να καταπολεμηθεί η ζάλη και απώλεια της όρεξης, ο κτηνίατρος μπορεί να συνταγογραφήσει φάρμακα για την ασθένεια κινήσεων. Εάν το κατοικίδιο ζώο το σκυλί σας παρουσιάζει σημάδια των λοιμώξεων του ακουστικού πόρου, αντιβιοτικά και άλλα φάρμακα τον έλεγχο των λοιμώξεων είναι αποτελεσματικά για τη θεραπεία της αιθουσαίου νόσου σε σκύλους. Κατάλληλη δοσολογία των συμπληρωμάτων του θυρεοειδούς χορηγούνται, εάν ο υποθυρεοειδισμός στους σκύλους είναι η βασική αιτία για κυνικός αιθουσαίο νόσο. Με αυτό τον τρόπο, effectives θεραπευτική αγωγή αιθουσαίου νόσου σε σκύλους εξαρτάται εξ ολοκλήρου από την ιατρική αιτία. Διαβάστε περισσότερα για το σκυλί θεραπεία μόλυνση στο αυτί.

Για τον καρκίνο του σκύλου ασθένεια που σχετίζεται αιθουσαίο, χειρουργική αφαίρεση των καρκινικών κυττάρων είναι επιτακτική ανάγκη για την ανάκτηση από αιθουσαίο νόσο. Εκτός από τις επιλογές θεραπείας, ως ιδιοκτήτης κατοικίδιων ζώων θα πρέπει να περάσετε ποιοτικό χρόνο με το κατοικίδιο ζώο σας για να καταπραΰνει τα συμπτώματα ταλαιπωρία του αιθουσαίου νόσου. Βεβαιωθείτε ότι το κατοικίδιο ζώο σας είναι άνετο και να λαμβάνουν πολλά ανάπαυσης και ύπνου. Feed τρόφιμα σκυλιών που είναι φαβορί για το σκυλί σας. Εάν είναι απαραίτητο, ηρέμησε με την υποστήριξη και την άρση του αγάπη.

Πλειοψηφία των σκύλων ανακάμψει από αιθουσαίου νόσο χωρίς σοβαρές επιπλοκές. Παρ ‘όλα αυτά, αν αιθουσαίο νόσου σε σκύλους δεν βελτιώνονται με την κατάλληλη θεραπευτική παρέμβαση, τότε περαιτέρω ιατρική βοήθεια είναι απαραίτητη για να ελέγξει για τους όρους όπως εσωτερικές λοιμώξεις του αυτιού, ο καρκίνος της παρεγκεφαλίδας, τραύμα κεφαλής και του εγκεφάλου ζημιές. Με αποτελεσματικές θεραπευτικές επιλογές και τη σωστή φροντίδα του σκύλου, το κατοικίδιο ζώο σας μπορεί να ανακτήσει με επιτυχία και να ζήσουν μια φυσιολογική, χαρούμενη ζωή.